Jom Tinggal Link Anda Disini...Nanti ceqjulia Terjah tau :)

MereKa Bersamaku

Tuesday, December 21, 2010

::My Engagement Day::

Assalammualaikum w.b.t Finally..
Tanggal 19hb Dec 2010(Kelmarin), aku melangkah seTAPAK kaki bukan setapak KL ye.. mengAKHIRI kehidupan BUJANGku..Ya Allah mcm tak percaya dah bergelar tunangan ORG dah aku ni..selama 1bln  bertungkus lumus untuk menyiapkan segala persiapan cari barang untuk buat hantaran,booking make up,cari baju..pening samaada nak sewa or beli siap,pikirkan tema hantaran la,pastu nak ada PELAMIN ke tak..arrrghhh feNIN..dengan hasutan kawan2 yang sumeNYA GILA bergambar jd, aku piLih untuk wat pelamin SENDIRI yg simple but NICE..so senang la NAK pose sane pose sini..tak gitu KWN2???Alhamdulillah segala persiapan HANTARAN dan PELAMIN buat sendiri n dibantu oleh kwn mak aku iaitu mak JAN dan anak saudara beliau AYEED namenyer, and pasal BAJU plak aku beli jer bukan ape boleh dijadikan kenangan dan boleh pkai balik,MAKE UP plak tak lain tak bukan mesti la LELA TOUCH tQ kak lela coz menacap wajahku ini,ngeh ngeh ngeh...tanx u all..


Haritu aku bgn awal EXCITED sgt2..so pg2 tu dah keluar rumah pegi pasar cari bunga dan daun sireh untuk dijadikan SIREH JUNJUNG tapi bukan aku gubah yer,,Harap maaf ler tgn tak berseni dik non...so dgn happynYEr makcik aku RELA hati nak ngubah..Fuhhh lega settle 1 masalah..so keje aku just kemas umah sikit2 jer laa..kul 12 dah nak pg make up...lepas pd tu aku dah tak amik tau ape masalah berlaku kat umah..Lepas je siap make up tapi time tu dah pukul 2.30ptg aku dah mula glabah jantung berdegup laju...
Sedara mara,kawan2,jiran2,adik2,kakak2 dan abg2 dah mula penuh dlm umah,aku dok atas jer sambil ditemani  4 sahabat ku Shila,Efa,Akina n Ain..Janji dgn my SEPET suruh rombongan diaorang dtg pukul 3 tapi lewat setengah jam baru sampai..
Sampai je rombongan pihak lelaki dengan 8-9 buah kereta,aku dah tak senang duduk kat atas,kehulu kehilir..mane taknya HUJAN selebat2nya turun..mcmane la keadaan diaorang time tu..mesti kelam kabut jadinyakan..Bila semua dah masuk dalam rumah dan wakil pihak PEREMPUAN nak memulakan bicara HUJAN terus STOP...wahhhh adakah itu HUJAN RAHMAT ??? yang menyambut kedatangan mereka untuk MEMINANG aku????kalau betul ALHAMDULLILLAH tu semua ketentuan ILAHI...

After 15minit risik bisik pinang meminang pantun memantun dan dengan hantaran kami 15 dulang dibalas 13 dulang...tibalah saat aku kena turun ::aduhhh KETOR 1 bdn bukan 1 Malaysia yer::: untuk disarungkan CINCIN dijari oleh bakal mak mentua aku...Alhamdulillah selesai je sarung cincin,kami disudahi dengan bacaan doa selamat dan tak disangka masuk terus waktu ASAR dan kedengaran AZAN berkumandang di masjid berdekatan rumah ku...


Kami 1 Keluarga
KINI aku sah bergelar TUNANG kepada RASHIDY BAHARUDDIN dats my SEPET...Doakan KEBAHAGIAN KAMI dan jauhi KAMI dari segala KEBURUKAN...
Buat MAK dan ABAH terima kasih diatas segalanya,terpancar wajah kegembiraan kedua org tuaku melihat anak mereka yang bakal menempuh alam perkahwinan kelak juga tak lupa pada Bakal ke2 MERTUAku kerana sudi dtg meminang diriku ini..and kepada semua yang memeriahkan majlis pada ptg itu walaupun hari hujan tapi u all tetap stay untuk sama2 Happy dgnku..Sayang Semua...
Wahai Tunangku, sekiranya u ade membaca blog ni i nak bgtau sama-samalah kita menjaga Pertunangan ini sebaik mungkin,saling bertolak ansur,saling menyayangi,percaya pd PASANGAN dan berdoa agar diri kita diRAHMATI olehNYA InsyAllah kebahagian akan kekal Milik Kita syg..INGAT!!!  i SYG u sgt2 walaupun Matamu SEPET tetapi lubang hidungmu tatap menjadi pojaan HATIku...hehehe.

Chapter TUNANG dah settle...
Chapter NIKAH & SANDING
  coming SOON
   tguuuuuuuuuuu...

    Amin...
                                          

3 comments:

E.d.Y said...

tahniah...:)

ceQ`Julia said...

TQ E.d.Y..

Myzura said...

CongRate Jun...HoPefuLLy HepiEnding

Voting

Top Members

Family

Family