Jom Tinggal Link Anda Disini...Nanti ceqjulia Terjah tau :)

MereKa Bersamaku

Friday, December 31, 2010

Dugaan ke Semua ni ???

Alam pertunangan ni mcm dah terkena sumpahan plak,mane taknya ramai sgt yang ckp time bertunang ni la byk sgt DUGAAN.. Bila terlalu ramai  keluarkan Statement time bertunang ni la banyak dugaan pastu ckp plak berkali-kali tak ke semua tu umpama 1 doa??? Jadi tak mustahil la bertunang ni banyak onak dan durinyakan...sabo je la...
Sebelom bertunang dlu dalam pale otak ni dok pikio yang indah2 je al-maklum la Darah Manis..Yelakan watpe nak pikio yang negatif plak???....Ishhhh
Bila dah bertunang...perasaan tu jadi 1 mcm...Dulu aku tak mcmni pon, ape dugaan yang datang skali pun aku tenang hadapi rintangan, merajuk pun kejap2 jer, klu cemburu pun simpan dalam hati balik umah baru melalak sorang2..konon xnak tunjuk depan coz nak jaga hati...
Skrg ni pantang silap sikit mula la nak merajuk,suka nak cari gaduh,selalu nak dimanjakan la...cemburu jgn ckp ye sikit punyer hal bleh jadi BESAU..eeee knp dgn aku ni.."Wahai incik tunang harap bersabar,bertolak ansur dan tolong la kawal perasan i ni yer..klu i merajuk u pujuk la i...jgn la biar i marah sorang2.."Bukan ape Syaitan Iblis ni seronok tgk salah sorang naik darah so tu la punca hubungan jadi mcm-mcm hal yang tak diingini...
Ya ALLAH Ya Tuhan Kami, kami memohon perlindunganMU dari gangguan  iblis dan syaitan, dari perasaan benci dan syak wasangka, serta dari khianat dan hasad dengki manusia.. Kami memohon pelihara dari MU Ya ALLAH, agar hubungan ini kekal bahagia hingga ke syurga..Amin Ya Rabbal ‘Alamin~~

3 comments:

Zur@ZaRi said...

ermmm... banyak kan bersabar yer ceqjulia... mmg macam ni pun.. da penah lalui... time ni la nak gaduh2 besar... perang2 besar... hanya iman jer dapat kawal segala macam hal nie=)) neway, taking good care yer!!

Geeja said...

Insyallah x de ape2, akak harap semoga berkekalan hingga akhir hayat k...

ceQ`Julia said...

Hehe gado2 manje mcmni la kot yer..

Voting

Top Members

Family

Family