Jom Tinggal Link Anda Disini...Nanti ceqjulia Terjah tau :)

MereKa Bersamaku

Sunday, May 1, 2011

First Week Done..

Salam...
wahhhh lame giler tak update blog....dgn alasan sibuk..serious memang teramat sibuk..
dalam keadaan sibuk,kemungkinan kita akan jatuh sakit..bukan ape,bila dah penat badan lesu muka pun mula la macam-macam masalah akan ada.
So ceq'ju nak kongsi ngn korang sume tentang produk kecantikan yang baru ceq'ju cuba.Produk ni bukan saja untuk kecantikan malah turut menjaga kesihatan dalaman badan kita ..Alhamdulillah tiada sebarang alergik..Produk kecantikan yang ceq'ju maksudkan ni ialah 
CATALYST VIRGIN COCONUT OIL(VCO) & COLLAGEN CATALYST 


 Kelebihan VCO CATALYST:-

 Untuk kegunaan luaran : 
  • Dapat membantu mengurangkan berat badan .
  • Menghasilkan tenaga & akan sentiasa segar .
  • Melembut dan mengurangkan kekeringan dan kekenduran kulit.
  • Sangat bagus untuk masalah jerawat & jeragat serta parut2 lama.
  • Mengatasi masalah kulit berminyak.
Untuk kegunaan dalaman :
  •  Mencegah risiko penyakit jantung & kadar kolestrol yg tinggi.
  •  Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin dan asid amino.
  •  Melegakan pernafasan.
  •  Melawaskan pembuangan air besar dan air kecil.
  •  Mengurangkan keadaan mudah lapar.
  •  Melancarkan kitaran haid & menyeimbangkan hormon.
  •  Sebagai agen pelincir dalam hubungan suami-isteri.
Harga: RM39.90(60 SOFTGELS)
VIRGIN COCONUT OIL(VCO)

Kelebihan COLLAGEN CATALYST:-


GOLONGAN yang sesuai menggunakan COLLAGEN CATALYST ini ialah
- wanita yang ingin berkahwin (mesti berseri-seri muka atas pelamin)
-anak-anak dara yang nak masuk umur 20 -an (boleh mengekalkan keanjalan kulit)
-ibu mengandung (untuk sentiasa kekal berseri-seri)


KHASIAT MENGGUNAKAN CATALSYT COLLAGEN


- membantu proses pemulihan osteoperosis & osteoarthritis
- mengembalikan kesegaran & keremajaan kulit
- mengatasi masalah kulit kusam,kering & berkedut
- membantu melicinkan kulit merekah dan kuku malap
- menyuburkan rambut agar kelihatan lebat & berkilau
- membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima


KESAN MENGAMALKAN CATALYST COLLAGEN

- kulit tidak akan berminyak tetapi tidak terlalu kering
- dapat mengurangkan masalah JERAWAT (akan hilang)
- dapat mengurangkan PARUT-PARUT yang ada di kulit
- minda lebih cergas dan pergerakan anggota badan menjadi lancar 

- kuku tidak patah, rambut akan jadi lebih cantik

APA ITU COLLAGEN?

Collagen merupakan struktur protein yang berfungsi sebagai :
  • Perekat dalam badan. Ia memberikan struktur kepada badan,
  • Melindungi dan menyokong tisu-tisu lembut serta menyambungkan dengan tulang badan
  • Collagen dalam badan kita akan mengalami penyusutan apabila umur kita semakin meningkat kebiasaannya pada tahap 20-an dan ke atas
  • Pengambilan supplement collagen perlu diambil dari segi pengambilan makanan yang terdiri dari sumber collagen/supplemen tambahan(catalyst collagen)
KESAN-KESAN PENYUSUTAN KADAR COLLAGEN:
  • kulit mula hilang keanjalan semulajadi & tanda2 awal kedutan mula jelas kelihatan
  • menganggu bahagian badan lain terutamanya dalam penjanaan semula tisu2 lembut
  • kesukaran pengangkutan toksin dari sel ke sistem limfa
  • menghalang pergerakan nutrisi dan hidrasi
KELEBIHAN dan KESAN Pengambilan Catalyst Collagen?
  • Mengurangkan bilangan, kepadatan dan kejelasan kedutan
  • Memastikan keanjalan dan kesegaran kulit
  • Mengembalikan kesegaran dan keremajaan kulit
  • Mengatasi masalah kulit kusam,berminyak, kering dan berkedut
  • Membantu melicinkan tumit merekah dan kuku malap & mudah patah
  • Menyubur dan menyihatkan rambut agar kelihatan hebat dan berkilau
  • Membantu mengaktifkan semua metabolisme tisu-tisu tubuh ke tahap maksima
  • Menghilangkan parut-parut lama dan kesan jerawat
  • Mengurangkan selulit dan memastikan kulit sentiasa cantik
  • Minda lebih cergas dan pergerakan tubuh menjadi lebih lancar
  • Badan akan rasa lebih cergas dan bertenaga
Harga: RM59.90
Collegen CATALYST


 Insyaallah lepas ceq'ju cuba dan berpuas hati dengan hasil uji kaji produk ni,cehhh uji kaji tu..ceq'ju akan jadi agen,boleh ke aku ni.. yelah kena cuba dulukan baru bleh jual...Bagi bakal pengantin mcm ceq'ju dan kwn2 kat lua sane yang masih tercari2 supplement apakah yang sesuai so ni la jawapannyer Produk Catalyst.
Ceq'ju agak tercabar dengan testimoni yang superb duperb hebat !!! 


Sebarang pertanyaan bleh email ceq'ju di: ceqjulia@gmail.com





Saturday, April 16, 2011

Kelantan Trip..

Meh layan pic ceqju....





"Cute Couple Contest"

 Jom join contest ni..
klik kat banner kalau nak join yer
tarikh tutupnya: 26April 2011
meh tgk gambar ape yang ceqju pertaruhkan.....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ok x?

mangsa TAG:

Tuesday, March 29, 2011

Fisrt Week otw ke Kelantan

Hi korang...neway sory sgt2 agak lame gak la ceqju tak update blogkan...bukan tak rindu kat korang tapi masa tak mengizinkan,last 3week kan ceqju ade bgtau sibuk pasal attend my uncle wedding..pehhh memang penatkan kenduri kawin ni..nak plak bini paksu ni org kelantan so dapat la kami rumba2 kesana...yeahhhh rasa happening gak la coz sepet n adiknya zairy folo skali..jom layan pixca kami otw kesana..
 tgk tu ceqju diapit 3 lelaki....(myuncle,incik tunang and bakal adik ipar-zairy)

 masa ni kami agak teruja yang teramat2 sgt tgk keindahan ciptaan Yang Maha Esa di Tasik Banding,Gerik...
cadangnyer nak bgambar lebih,tapi terbantut coz hujan lebat..
jadi ini je yang jadi kenangan
Next n3 tgu pixca di kelantan plak yer
zassssss

Wednesday, March 23, 2011

Jaguh Kampung di Pantai Marina


Hola Hola Hola......
Salam u all....wahhhh rindunyer dah lama tak berblog ni...korang semua shat?
Ingat tak pasal rancangan realiti Pertandingan Memasak Jaguh Kampung
yang ceqju cakap nak post tu...Haaa ni nak story skit ni...
Mcm biasa every weekend kalau takde hal ceqju memang kena kerja..so that weekend 5-6 March 2011 lepas memang happening la kat Marina Island ni coz ade program yang buat ceqju tak kering gusi gelak tgk diaorang shooting...dgn berbekal camera di tangan ape lagi...jom layan gambar yang ade...zasssssssssss
Mr Onn auww and Mr Azlan(Marina Island Cheff) 
si rendang dan si lonjong
 Kak Ogy n Me
Jaguh Kampung akan bersiar di saluran 105(Astro Prima) setiap hari sabtu jam 7.30 malam bermula 26 Mac 2011. Rancangan ni akan digamatkan oleh Kak Ogy dan pasanganyer Jaafar Onn.Kalau korang tahu Juara Jaguh Kampung akan membawa pulang wang tunai sebanyak RM30 ,000 pehhh banyak tuh...So jgn lupe ye saksikan rancangan yang boleh buat korang jd kepoh gelak terbahak2 tgk gelagat peserta dan juga pengacara...

 makan time..

 aksi gedik santai..
 peace.....wahhh jadi penyokong pun takpe la dapat interprame..
Disebalik program..
Jangan lupa tonton yer..

Thursday, March 10, 2011

Buzy

Salam u oll..
Sory yer this 2 week,me busy sgt2...wat preparation for my uncle wedding..kesian plak kat dia nak tanggung sorang2..so dengan rela hati me turun padang with family bergabung tenaga..esok me akan berangkat ke Kelantan for akad nikah my uncle, and next week sebelah lelaki, so my family side...after selesai sume ni me akan update my blog yer,siap dgn citer pasal Jaguh Kampung skali.....n pada my new follower tguu yer nnt ceQ`ju akan folo u oll balik..daaaa luv u....

Saturday, March 5, 2011

Birthday Celebration...

hye hye hye u ollss..sihat semua???tak sihat mkn ubat yer..

ceq'ju dtg keje arini tak boring tau, bukan ape kat opis ade celebrate birthday kwn2..
pastu plak ASTRO ade wat shooting kat Marina Island ni, iaitu rancangan realiti Pertandingan Memasak 
JAGUH KAMPUNG yang akan disiarkan pada 26 Mac di astro Prima.
Hos rancangan ni adalah Kak Ogy dan jurinya Jaafar Onn..
taknak citer panjang2 meh layan pixca Birthday Celebration Kami...

BluebeRRy cAke yang sangat lazat untuk:
Vsnnie
tgk tu berebut2 nak potong yer...kesian kat kak wawa yang tak dapat nak celebrate birthday dia skali..
 Happy Birthday to kak wawa jugak yer..
 Besday gurl n ratu pose..
 kaMi enjoy...(kata mereka)


 Esok kita sambung tgok ape yang berlaku disebalik shooting Astro Prima plak yer...
Luv u olll....
Voting

Top Members

Family

Family