Jom Tinggal Link Anda Disini...Nanti ceqjulia Terjah tau :)

MereKa Bersamaku

Monday, January 24, 2011

Sanggupkah Wanita Dimadukan?

 Salam semua,
Harini ceq`ju ade mood skit nak berblog..bukan xde citer tapi duk bz dgn keje..
Tiba-tiba je dalam kepala otak ni nak share ngn u all pasal "Sanggupkah@Sudikah Kaum Wanita Dimadukan oleh si suami ?" Apakah sume tindakan si suami yang mengikut Sunnah Nabi itu dipersetujui oleh wanita2 sekalian..and camner plak perasaan korang yang bergelar ISTERI jika dimadukan..perlukah ini terjadi kepada wanita2 sekalian..ohhhhh tidak !!!! aku tak sanggup...
Actually soalan2 ni diajukan oleh kwn opis ceq`ju nama dia IKRAM, jadi haritu kami dok berdebat tentang hal ini...
wahhhhh mcm2 jwpn ade...aku je tak komen sbb tak tau nak komen ape..
kat sini ada pandangan kawan2 lelaki n ppuan opis ceq`ju majoriti diaorang sume ni dah kawin meh kita baca skit pandangan diaorang sume ni...
  
Akina Sisca saidwah..ada niat ke??perasaan 2 ofcoz la benci, sakit ati, kecewa, sedih..semua ada..siapa yg nk dmadukan??cuba ikram bayangkan diri ikram dmadu..apa rasa??sakitkan..
kecuali klu isteri 2 ada masalah..x dpt nk tunaikan tggungjawab sbg seorg isteri..yg ni blh dpertimbangkan..BKN SETUJU!! timbang shj tau..
mazni_z said: hmmm...ni bagi pendapat orang yang x kawin lagi...cam gini,
kenape org lelaki nak kawen lebih dari 1? klau zaman Rasulullah, baginda berkahwin lebih daripda 4 untuk berdakwah, meneybarkan agama islam,nak melindungi wanita...tapi hari ni kaum adam ingin berkawin lebih daripada satu dengan alasan ape?
sy nak kate x setuju pon x boleh, sebab kaum adam memang boleh berkahwin lebih drp 4, tapi klau boleh sy x nak la my future husband get married more than 1....wink...wink...
ikram said: "Maka berkahwinlah dengan sesiapa yang kamu berkenan dari perempuan dua, tiga atau empat. Kemudian jika kamu bimbang tidak dapat berlaku adil, maka (berkahwinlah dengan) seorang sahaja atau (kahwinilah) hamba-hamba perempuan yang kamu miliki. Yang demikian itu adalah lebih dekat supaya kamu tidak melakukan kezaliman." (Al-Quran, surah an-Nisa': Ayat 3)
mabdah said: Ikram..ko bleh jd perintis poligami kat pulau ni ikram..aku tlg ko dr surat menyurat je..hahahhaaaaa..
husna said: Jangan di hasut kalau nanti ikram tak mampu berlaku adil ko berdosa bessssooooo abdahhhhhhhhh...
ikram said: Saya amat hargai jasa seorang isteri yang berat untuk dipikul..kenapa lelaki seperti saya mahupun sesiapa yg bergelar suami perlu membalas semua itu dengan madu yg beracun.betapa pedih dan hampanya hati bile ia mendapat tahu dirinya ingin d madu.saya sendiri dapat menyelami hati seorang wanita.mudah-mudahan saya dijauhkan dengan ujian berpoligami ini.

p/s: *wahai kwn2 blogger komen sikit,bkn ape cuma nak tahu pendapat dan pandangan wanita/lelaki kat sini secara profesional sahaja...tak kisah la anda belom berkahwin,dah berkahwin @ kini sudah dimadukan...We Share Together..*

Saturday, January 15, 2011

" JOM JOIN CONTEST ADIK SAYA COMEL MACAM MIA SARA cik aish"

Salam Semua..
Firstly nak say TQ buat Cik Aish yer..
coz
sudi jemput ceq`julia join contest ni..
Sebenarnya ceq`julia takde ade adik perempuan/lelaki yang comel loteh tu..
Tapi disebabkan boleh letak pic sdara/spupu/ @ sekaitan dgn kita..
So dgn exited nyer ceq`julia tak nak lepaskan peluang ni trus call my aunty bgtau nak masukkan pic anaknyer iaitu  myCousin untuk contest ni.. 
Korang sume jgn lepaskan peluang
Join skali yer...Click kat bwh ni

Nama : Mohd Azim B. MasAdil
Umur : 2Tahun 8bln
Tarikh Lahir : 15-5-2008

Mangsa Tag ceq`julia:

Thursday, January 13, 2011

HATI GETAH NEW YEAR GIVEAWAY !

Yeahhh CikGetah buat gievaway lagi..
Join Click sini yer hatikuhatigetah
hadiah akan ditaja oleh :
iaitu...
SEPASANG SHAWL YG TENTUNYA MENARIK !!!

Mangsa Tag:


Saturday, January 1, 2011

Faizal Yusof Meninggal Dunia

1 Jan 2011 : Pelakon Faizal Yusof  bekas suami kepada  Siti Nurdiana meninggal dunia..

 Beliau tlh meninggal dunia akbt serangan jntng di Hospital Pusrawi KL kira-kira jam 2.30 petang tadi. Kita sedekah al-fatihah buat Allahyarham.
Voting

Top Members

Family

Family