Jom Tinggal Link Anda Disini...Nanti ceqjulia Terjah tau :)

MereKa Bersamaku

Friday, December 31, 2010

Dugaan ke Semua ni ???

Alam pertunangan ni mcm dah terkena sumpahan plak,mane taknya ramai sgt yang ckp time bertunang ni la byk sgt DUGAAN.. Bila terlalu ramai  keluarkan Statement time bertunang ni la banyak dugaan pastu ckp plak berkali-kali tak ke semua tu umpama 1 doa??? Jadi tak mustahil la bertunang ni banyak onak dan durinyakan...sabo je la...
Sebelom bertunang dlu dalam pale otak ni dok pikio yang indah2 je al-maklum la Darah Manis..Yelakan watpe nak pikio yang negatif plak???....Ishhhh
Bila dah bertunang...perasaan tu jadi 1 mcm...Dulu aku tak mcmni pon, ape dugaan yang datang skali pun aku tenang hadapi rintangan, merajuk pun kejap2 jer, klu cemburu pun simpan dalam hati balik umah baru melalak sorang2..konon xnak tunjuk depan coz nak jaga hati...
Skrg ni pantang silap sikit mula la nak merajuk,suka nak cari gaduh,selalu nak dimanjakan la...cemburu jgn ckp ye sikit punyer hal bleh jadi BESAU..eeee knp dgn aku ni.."Wahai incik tunang harap bersabar,bertolak ansur dan tolong la kawal perasan i ni yer..klu i merajuk u pujuk la i...jgn la biar i marah sorang2.."Bukan ape Syaitan Iblis ni seronok tgk salah sorang naik darah so tu la punca hubungan jadi mcm-mcm hal yang tak diingini...
Ya ALLAH Ya Tuhan Kami, kami memohon perlindunganMU dari gangguan  iblis dan syaitan, dari perasaan benci dan syak wasangka, serta dari khianat dan hasad dengki manusia.. Kami memohon pelihara dari MU Ya ALLAH, agar hubungan ini kekal bahagia hingga ke syurga..Amin Ya Rabbal ‘Alamin~~

Thursday, December 30, 2010

living cabin giveaway from [-suziey-] dot com


Comelkan termometer ni..
ermmm geramnya..
tak semestinya tak de anak xleh joinkan
ni contest dari suzieydotcom
nak join ?? 



LUCKY LINKER BY AMIEY LEE


200 blogger terawal tglkan link dapat satu peluang cabutan bertuah...
hmmm salah satu cara nak blogwalking paling senang sekarang adalah tglkan link..
ok..nak mudahkan korang supaya snang nak jalan2 g blog kawan2 yang lain kan...
jgn malu2 jgn segan.. korang amat amat amat amat djemput tglkan link korang
kt blog aku yg tk berapa nk jadi blog ni kekekekekekeke...
sila2 la ye... aku nak wat cabutan lagi ni....
ni suma sempena My Qaisarah is turning 2 Yearssss


hadiahnye adalah sehelai T-SHIRT.......
TETAPI JIKA ANDA ADALAH FOLLOWER..
HADIAH AKAN JADI DOUBLE...
MAKSUDNYE 2 TSHIRT UNTUK ANDA DAN PASANGAN ANDA
JIKA ANDA BUAT ENTRY....
(copy keseluruhan entry ini sahaja dan tulis tajuk "LUCKY LINKER BY AMIEY LEE")
HADIAH AKAN JADI TRIPLE....
2 HELAI T-SHIRT + HADIAH MISTERI UNTUK BUAH HATI ANDA
(buah hati : anak/ibu/ayah/MIL/FIL/siblings/bff)
NOTA PENTING : SILA TGLKAN KOMEN DIRUANGAN KOMEN ENTRY INI YE.. SAMADA ANDA HANYA LINK/LINK+FOLLOWER/LINK+FOLLOWER+ENTRY 
love u all..muahhh

Rasa mcm rugi plak tak join ;)
tgk hadiah ::::
wahhhhhh
so jgn buang masa
join skali tau

Friends Giveaway

jom la join skali  click kat sini yer

mangsa TAG saye :

Contest Foto Kiut

Cam best je contest ni...
So dgn berbesar hati aku join contest for my Cute friend
u all tak nak join ke?

Nama : Sharifah Nurain
Umur: 21thn


Kitalah Juara


Tahniah buat pemain Bola Sepak Malaysia penantian 14 tahun untuk menjuarai Piala Suzuki AFF 2010. Ternyata provokasi dan serangan demi serangan sebelum perlawanan sedikitpun tidak menganggu anak didik Rajagobal untuk mempertahankan kelebihan aggregate 3-0.

Walaupun tewas 2-1 pasukan Harimau Malaya berjaya merangkul gelaran pertama Piala Suzuki AFF buat kali pertama dan menafikan segala tohmahan liar dan tidak berasas sesetengah pihak. Kejayaan Malaysia ini juga menghadiahkan kekalahan keempat Indonesia di perlawanan akhir. 
Sekalung tahniah ke atas skuad muda K Rajagobal yang mempamerkan aksi matang untuk bergelar raja bolasepak Asia Tenggara tahun 2010. 
Tahun 2010 ditutup manis hasil kejayaan bersejarah ini.
Sementara itu Safee Sali muncul Penjaring Terbanyak kejohanan dan Kapten Indonesia, Firman Utina terpilih sebagai Pemain Paling Bernilai.

Tahniah untuk jurulatih K.Rajagobal dan semua barisan pemain-pemain walaupun pada awalnya mereka langsung tidak diletakkan harapan untuk menjuarai kejohanan ini. Teruskan usaha untuk melangkah lebih jauh bagi memertabatkan mutu bolasepak Malaysia. Kejayaan ini membangkitkan ghairah peminat bolasepak Malaysia.

Malaysia memenangi USD 100,000
Indonesia memenangi USD 50,000
Firman Utina selaku Kapten Indonesia membawa pulang USD 10,000 setelah dinobatkan Pemain Paling Bernilai.


Sempena diatas kemenanangan ini Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mengisytiharkan Jumaat ini, 31 Dis sebagai cuti umum untuk meraikan kemenangan pasukan bola sepak Malaysia.
Yahooooo....Esok Cuti...

Friday, December 24, 2010

Selamat Bercuti

CUTI ??? hurmmm best la korang...Mcm biasa ceqjulia ni kena la bekerja...nnt korang masuk keje aku plak cuti yer..Harini hari yang membosankan aku,dgn keadaan opis yang sunyi,orang pun ramai tak datang rasa tak sempurna jer..Ape leh buat Blog Blog Blog ler..Dah ler esok pun kena kerja, jwbnya aku tdo ler,sedar2 dah terkapai2 kat tgah laut tak pun tersadai tepi pantai Pangkor kena tendang dek bos,Sapa suruh Ko tdo?Kepada sahabat2ku yang beragama Kristian Happy Merry Christmas.Ho Ho Ho



Gulliver's Travels

Kalau kuar citer baru kat wayang ni la terketek-ketek nak pg tgk..Dgn sape lg pegi with En.Tunang la MySepet tu..Malam tadi pg tgk Gulliver's Travels tapi tak merasa pkai spek 3D sbbnya Cinemas kat sni takde 3D..
Rasa-rasa citer ni leh bagi 3 Bintang kot,bukan tak best tapi ada part yang kelam kabut la...Kalau travels skali pun takkan la sampai ke Segi 3 Bermuda sorang-sorang plak tu..Tak ke bahaya tempah maut namanya,Nasib badan ler sesat kalau mati ???..Wsalam la jawabnya..Yang bestnya filem ni memang fun,pada sape2 nak ilangkan TENSION yang tgh serabut kepala otak tu bleh la pg tgk ye..Ada gak la part-part yang sengal tapi sgt ler klakar..
p/s: so tgu ape lg pegi tgk yer...Semoga Terhibur ..

Wednesday, December 22, 2010

::Happy Birthday to ME::

Bersamaan 14 Muharram 1432/20 December 2010

Happy Birthday to Me, diam x diam dah 25tahun dah aku ni..Alhamdulillah, dengan limpah kurnia dari Allah, aku masih lagi mampu bernafas di dunia ini..Kepada yang wishkan di facebook aku(ice_june19@yahoo.com) metachih ek..
  • Dikesempatan ni aku nak mengucapkan sekalung penghargaan jutaan Terima Kasih buat Mak tercinta Puan Zarina Din yang bersusah payah melahirkan aku pada tarikh ini, bersusah payah mengandung, melahirkan, menyusukan dan menjaga aku sehingga sehingga umur sebegini..Rasa tak terbalas jasa mak..Ya Allah jadikanlah Mak seorang Wanita yang sgt kuat dan tabah...
  • Celebration???Ermm tahun yang Menggembirakan aku..Mane x nya Double Celebration tu iaitu Engagement Day(19Dec2010) and Birthday(20Dec2010) haaa ni nak bgtau ni, dgn agak terkejutnya kwn2 opis buat surprise,aku pon xtau coz masa celebrate tu blom lagi My birthday, saje diaorang sambut awal coz sume dah nak cuti..dat day pon aku dah start cuti untuk wat preparation for Majlis Bertunang. Dalam masa yang sama bukan aku sambut seorang tapi ber3 with Aizat our Office boy and Mr Loi our Senior Account..After engagement Day family plak bwk g mkn KFC celebrate kat situ so esoknya plak with My Fiancee Yum Yum at Secret Recepi..
Ni pixca masa Celebrate kat opis
    TerKezut i tau..Aizat plak coVer macho..huhhh
    Menu:
    TiraMisu Cake
    Bihun Goreng
    KFC
    Air Bancuh Sendiri
    Hehe
    After Mkn 
    Pose 1
     Pose ke2
    Pose Menggoda
    Hamik ko Gila Pose
    Aksi Terlampau
    Birthday Girl
    Dikelilingi Dayang-dayang Marina Island 
    Hahahahaha
    Korang Buat Aku Happy
    Segala Kegembiraan Dikongsi Bersama
    Were are Frendz Forever
  • Azam Tahun Baru ??? jeng jeng jeng...Aku nk KAWIN...tahun ni nak jadi insan yang lebih baik dari tahun2 sebelumnya dan menjadi Anak yang Solehah,Kakak yang baik hati,Kawan yang Setia dan Wanita yang berjaya didunia dan diakhirat.Malah sentiasa diberkati dan dimurahkan rezeki selalu..Ya Allah engkau makbulkanlah permintaanku ini..Amin 

Tuesday, December 21, 2010

::My Engagement Day::

Assalammualaikum w.b.t Finally..
Tanggal 19hb Dec 2010(Kelmarin), aku melangkah seTAPAK kaki bukan setapak KL ye.. mengAKHIRI kehidupan BUJANGku..Ya Allah mcm tak percaya dah bergelar tunangan ORG dah aku ni..selama 1bln  bertungkus lumus untuk menyiapkan segala persiapan cari barang untuk buat hantaran,booking make up,cari baju..pening samaada nak sewa or beli siap,pikirkan tema hantaran la,pastu nak ada PELAMIN ke tak..arrrghhh feNIN..dengan hasutan kawan2 yang sumeNYA GILA bergambar jd, aku piLih untuk wat pelamin SENDIRI yg simple but NICE..so senang la NAK pose sane pose sini..tak gitu KWN2???Alhamdulillah segala persiapan HANTARAN dan PELAMIN buat sendiri n dibantu oleh kwn mak aku iaitu mak JAN dan anak saudara beliau AYEED namenyer, and pasal BAJU plak aku beli jer bukan ape boleh dijadikan kenangan dan boleh pkai balik,MAKE UP plak tak lain tak bukan mesti la LELA TOUCH tQ kak lela coz menacap wajahku ini,ngeh ngeh ngeh...tanx u all..


Haritu aku bgn awal EXCITED sgt2..so pg2 tu dah keluar rumah pegi pasar cari bunga dan daun sireh untuk dijadikan SIREH JUNJUNG tapi bukan aku gubah yer,,Harap maaf ler tgn tak berseni dik non...so dgn happynYEr makcik aku RELA hati nak ngubah..Fuhhh lega settle 1 masalah..so keje aku just kemas umah sikit2 jer laa..kul 12 dah nak pg make up...lepas pd tu aku dah tak amik tau ape masalah berlaku kat umah..Lepas je siap make up tapi time tu dah pukul 2.30ptg aku dah mula glabah jantung berdegup laju...
Sedara mara,kawan2,jiran2,adik2,kakak2 dan abg2 dah mula penuh dlm umah,aku dok atas jer sambil ditemani  4 sahabat ku Shila,Efa,Akina n Ain..Janji dgn my SEPET suruh rombongan diaorang dtg pukul 3 tapi lewat setengah jam baru sampai..
Sampai je rombongan pihak lelaki dengan 8-9 buah kereta,aku dah tak senang duduk kat atas,kehulu kehilir..mane taknya HUJAN selebat2nya turun..mcmane la keadaan diaorang time tu..mesti kelam kabut jadinyakan..Bila semua dah masuk dalam rumah dan wakil pihak PEREMPUAN nak memulakan bicara HUJAN terus STOP...wahhhh adakah itu HUJAN RAHMAT ??? yang menyambut kedatangan mereka untuk MEMINANG aku????kalau betul ALHAMDULLILLAH tu semua ketentuan ILAHI...

After 15minit risik bisik pinang meminang pantun memantun dan dengan hantaran kami 15 dulang dibalas 13 dulang...tibalah saat aku kena turun ::aduhhh KETOR 1 bdn bukan 1 Malaysia yer::: untuk disarungkan CINCIN dijari oleh bakal mak mentua aku...Alhamdulillah selesai je sarung cincin,kami disudahi dengan bacaan doa selamat dan tak disangka masuk terus waktu ASAR dan kedengaran AZAN berkumandang di masjid berdekatan rumah ku...


Kami 1 Keluarga
KINI aku sah bergelar TUNANG kepada RASHIDY BAHARUDDIN dats my SEPET...Doakan KEBAHAGIAN KAMI dan jauhi KAMI dari segala KEBURUKAN...
Buat MAK dan ABAH terima kasih diatas segalanya,terpancar wajah kegembiraan kedua org tuaku melihat anak mereka yang bakal menempuh alam perkahwinan kelak juga tak lupa pada Bakal ke2 MERTUAku kerana sudi dtg meminang diriku ini..and kepada semua yang memeriahkan majlis pada ptg itu walaupun hari hujan tapi u all tetap stay untuk sama2 Happy dgnku..Sayang Semua...
Wahai Tunangku, sekiranya u ade membaca blog ni i nak bgtau sama-samalah kita menjaga Pertunangan ini sebaik mungkin,saling bertolak ansur,saling menyayangi,percaya pd PASANGAN dan berdoa agar diri kita diRAHMATI olehNYA InsyAllah kebahagian akan kekal Milik Kita syg..INGAT!!!  i SYG u sgt2 walaupun Matamu SEPET tetapi lubang hidungmu tatap menjadi pojaan HATIku...hehehe.

Chapter TUNANG dah settle...
Chapter NIKAH & SANDING
  coming SOON
   tguuuuuuuuuuu...

    Amin...
                                          

Wednesday, December 15, 2010

:: we will be ENGAGED ::


  Hari-hari yang berlalu rasa mcm terlalu lama...Tapi hari yang bermakna semakin hampir,mcm tak percaya aku dah nak BERTUNANG...Alhamdulillah dengan restu kedua belah pihak kami tetapkan tarikh pada 19-12-2010(Ahad).Cuma tinggal beberapa hari lagi, hati mula berdebar jantung mula berdegup laju..dah mcm berlari 100meter pecut.Segala hantaran aku dah siapkan so dah tak pikir nak pening kepala.
Dari awal perkenalan antara aku dan sepet mmg kelakar kami cepat mesra sampai la sekarang dan untuk selamanya sepet lah penawar duka..Dia bahagiakan aku dgn hidup yang sederhana tapi cukup bermakna..Antara kami saling memerlukan, kalau berjauhan salah sorang dah mcm taufan tak senang duduk..
Dihari yang bahagia antara aku dan sepet yang bakal tiba kami mohon doa agar Majlis Pertunangan kami berjalan dengan lancar dan tiada sebarang cacat celanya...Mudah-mudahan berkat doa sekalian hubungan ini akan kekal untuk selamanya..Amin Ya Rabbalalamin


Friday, December 3, 2010

Family Days

Hari Keluarga Komunikasi Perak
12-14 November 2010

Setiap tahun Cawangan Komunikasi Polis Perak akan adakan Hari Keluarga, mcm tahun lepas aku tak dapat join..So tahun ni tak nak la lepaskan peluang ni..Bertempat di Kem Tok Sakah, Teluk Senangin selama 3hari 2mlm mcm2 aktiviti santai yang kami lakukan..Seramai 200org mengikuti program ni..Aktiviti yang dilakukan seperti:
                              Bersukan
                                      *
                              Pertandingan Karaoke
                                      *
                              Treasure Hunt
                                      *
                              Berkhemah
                                      *
                              Menjala Ikan

Yang bestnya Sepetku pun tak lepaskan peluang utk sama2 turut serta Family Day ni,tu la yang aku pun sanggup apply cuti,coz my Tayunk ade skali..hehehe..
Pixca kat atas tu first day aktiviti iaitu Pertandingan Bola Tampar Lelaki...fuYooo mcm tak sangka plak Team Abah n Sepet leh Juara cayalah..

Mertua VS Menantu
Hahahaha
Klakau klakau
Hari kedua..pagi2 lagi kami dah mulakan aktiviti, yang sygnya kami tak join Treasure Hunt coz bgn pg lambat...ermmm sume syok tdo..
Abah n sepet masuk pertandingan Tiup Gula2 dlm tepung, tu sebab muka masing2 dah mcm hantu Cina..Abah kalah sbb Gigi depan dia takde so dia takleh gigit Gula2 tu..Tapi sepet dapat No 3 ermmjadi la...
Kiri Kanan Kiri Kanan
Ape Yang Penting???? Kerjasama....
hahaha sape tau lagu ni..
Sukan ni aku n mak masuk...
Lelaki plak..abah n sepet 1 geng  mcm tak sangka kami dpt no 2. 


Voting

Top Members

Family

Family