Jom Tinggal Link Anda Disini...Nanti ceqjulia Terjah tau :)

MereKa Bersamaku

Friday, October 29, 2010

TraVeL Fun..

1st Day
22-24/10/10(Jumaat-Ahad)
Perjalanan ke negara seberang iaitu Singapore bersama kawan sepejabat Jennie dan Tim walaupun masa yang terlalu singkat..Syukur alhamdulillah aku dapat menjejakkan kaki ke tempat org dan pulang dengan selamat ke negara asalku.Ini 1 pengalaman yang teramat seronok terlalu banyak pekara yang dapat aku pelajari, tp bak kata pepatah "Daripada hujan emas di negeri orang, lebih baik hujan batu di negeri sendiri bagaimanapun senangnya hidup di negeri orang, masih lebih senang hidup di negeri sendiri" Btol tak???..Thanx sume...so jom kita sama2 kongsi pengalaman yang seronok ni yer...

Untuk pengetahuan sume tujuan utama aku ke Singapore ni la menjadi Visitor di Expo International Collection anjuran iProperty.com bertempat di Convention Center Marina Bay Sand...Fuhhhh tempat ni mmg teramatlah cantik superb duperb...






Exhibition kali ni tak sehebat di KLCC,orang tak ramai and sambutan pun kureng memberansangkan...mane la pegi orang singapore ni tak kua umah kot...or maybe gunung berapi meletus di Indonesia so kat Singapore time ni jerebu agak kuat...Untuk elak dari terkena penyakit lebih baik tak kua umah...Kami tak amik masa yang lama berada di Convention Centre Marina Bay Sand ni lebih kurang ada la dalam 3jam..Selepas habis sesi lawatan ni kami meneruskan perjalanan iaitu "JELAJAH BANDAR SINGAPORE"... 
kira saat yang dinantikan jugalah...tak penah sampai la katakan tapi tak la gelabah...meh kita tgk kemane Jelajah kami tu..hehehe



JELAJAH BANDAR SINGAPORE


Kesiannya aku tahan van tak benti kena tunggu lagi...ermmm nak naik ape ni ????

 Yes !!! Nasib ade cab..kat sini cab dia exclusif skit.Rasa mcm tak cayer plak tempat kita cab sumenyer dah nak cabuk malu pun ade...ape nak buat tempat orang dah maju..Bila tempat kita nak maju mcmni ek ???


Hahahahahaha
2 x 2 pening
aku ckap sini....
ko ckp sane....
mane nak pegi ni ?????


Padan muke kami dah kena KETAWA...
kahkahkahkahkah

Awak jom bawak kami jalan2...

Bakal mummy n daddy yang dah mula keletihan....

Best btoi time ni mkn with all my Senior Dindings High School..tak sangka plak dapat jumpa diaorg..Tanx a lot to both of you coz blanje mkn kat Hotel yang tip top gak la...hehehehehe


Agak penat...kaki tgn bdn sume dah lenguh baru 1st day dah nak pitam..Tapi perjalanan kmi tak terhenti disini...Esok masih ade lagi, lepas habis je mkn kami trus balik hotel...mane tak penat dari pukul 11pg-12mlm punyer sakan berjalan...

zzzzzzzzZZzzZZzzzzzzzZZZ

Next


Next


Next


Next
2nd Day


Ni pemandangan dari dalam bilik hotel..time ni Singapore diselebungi jerebu sebelom check out aku sempat snap pic ni yela nak bezakan kemajuan negara sendri n negara org..
lepas je check out kami mulakan JELAJAH kami utk hari terakhir di SINGAPORE..
zaSS
zaSS

V
V
V
V




Terima Kasih lagi sekali utk Minchun iaitu my senior schoolmate coz sudi blanja mkn and bwk kami jenjalan..Tgk la mkn kat atas tu superbkan..bila dah kenyang nak jalan pun dah berat..tapi alang2 dah sampai tempat org jgn buang masa byk tempat nak kena cuci mata ni..Firstly kami pegi ke Esplanade kat situ kata Minchun pemandangan dia mmg meleTop Tip Top kat situ juga la area Merlion Place.



Tgk ni rasa tak rugi plak dtg Singapore time ni...tak sangka ada Pesta Raya Malay Festival of Art 2010...klu bab menari ni aku la yang exited mane taknya tarian mereka best sgt2 klu dapat blajar lagi best..awek pun cun2 tapi yang lelaki pon comel2..hehehe


~ ~
>

~ ~
<
Pgembaraan dari pagi sampai ptg yang sungguh mnyeronokkan..snap sane snap sini wahhhhhhh klu la camera aku ni pkai kodak ermmmm jawabnya bag penuh dgn kodak la...itu pun sampai camera low batt la..tapi tak pe dah tau sgt dah so kami spare  xtra camera 2 lagi....Fuuuhhhhh tu la poMpuan klu bab bgambar tak penah jemu...Habis sesi petang kami truskan lagi perjalanan menuju ke Orchad Road.




Takashimaya - Tempat terakhir destinasi kami..



  
Good
Good
Good

Nice Place

Happy,Enjoy and Akan Datang Lagi......

Singapore ..................................
Tunggu next week aku dtg lagi yer..
Next exHibition Sail Malaysia 2010 di Danga Bay Johor Bahru


Thursday, October 7, 2010

Drama Chinta Slot Akasia TV3

drama Chinta Akasia TV3
Drama Chinta TV3 mengisahkan perjalanan perit seorang gadis baik dengan imej bertudung di sebuah kampung.
Namun hidupnya mula dikaburi seribu satu dugaan yang datang menghimpit apabila abang kandungnya Kamal (lakonan Azhar Sulaiman) sanggup merogol dan menjualnya. Bukan itu saja, sahabat karibnya, Mustika (lakonan Zarynn Min) pula menikam dirinya di sebalik kelembutan sebagai teman hanya kerana cemburu akan sayang seorang jejaka, Fakri (lakonan Ezany Nizariff) yang mencintai Chinta.

Meskipun tidak sesekali ingkar akan tanggungjawab kepada agama dan dirinya, Chinta terus dilanda dugaan yang datang bukan sekali, sebaliknya bertimpa-timpa hingga menyebabkan dirinya lemas dalam suratan yang tertulis buatnya.
Chinta mula mempersoalkan nasibnya dan merasakan Tuhan tidak adil padanya. Justeru, Chinta tekad dan bangkit menentang takdirnya hingga mengambil keputusan meninggalkan kampung halamannya untuk berhijrah ke bandar raya bagi mengecapi satu impian di luar imaginasinya.

Chinta pergi meninggalkan zaman silam yang membunuh jiwanya di kampung. Dia tidak percaya dengan lelaki dan istilah cinta lagi. Fakri ditinggalkan tanpa amaran.
Hidup barunya di KL menemukan Chinta dengan Mayang (lakonan Natasha Hudson). Diarinya mula berubah dan Chinta berdiri sebagai peragawati jelita, seksi dan menarik hingga menyebabkan banyak pihak datang mendekatinya. Kecantikan dan personalitinya yang penuh dengan dendam itu bagaimanapun mengundang rasa kurang selesa di kalangan wanita lain.

Di sebalik kerjayanya, Chinta menyimpan rahsia yang sebenarnya dia pelacur kelas atasan. Namun Chinta kekal dengan misinya bagi melangsaikan rasa dendam di hati yang kian menebal.
Akhirnya, hidup bertopengkan kepura-puraan itu membuka pintu hati Chinta dengan nilai sayang sejati dengan pengawal peribadi kepada seorang Tan Sri yang membelanya, Amar (lakonan Ady Putra).

p/s : ramai2 kite tgk citer ni...mcm2 feel tgk citer   ni..KESIAN,GERAM,SEDIH,SIMPATI,KECEWA...biasanyer tiap2 ptg aku pg joging..citer ni punyer pasal hamik ko melepek depan TV..saksikanlah..Apakah kesudahan cerita ini?

Ujian DariNya




 iKhLaslah mEnjaDi diRi seNdiri aGar hiDup peNuH denGan keTenGan..daN keaMaNan..
Hidup tanPa peGaNGan ibaRat BuiH-BuiH saBUn..
Bila-biLa maSA ia aKAn peCah

Voting

Top Members

Family

Family